Сайтове за залози 2024 – най-добрите лицензирани букмейкъри България

Home » Букмейкъри

В следващите редове ще засегнем една много важна тема за залагащите на спортни събития – кои са най-добрите букмейкъри в България? В стремежа си към високи коефициенти и разнообразни пазари много хора избират неподходящи сайтове. Ние сме тук, за да заложим на качеството и да ви насочим към проверени места с добри условия, на които можеш да се довериш. Ние сме ги тествали, играли сме през годините в тях и можем да ви дадем съвсем честна информация и мнения за онкайн букмейкъри в България от истински играчи.

няма ограничения за залог
ниско изискване за превъртане
спорт презареждане
5.0 rating
5.0
най-високи коефициенти
най-много спортове
супер методи за транзакции
5.0 rating
5.0
18+
незалепващ бонус и подарък
високи коефициенти
няколко застраховки залог
5.0 rating
5.0
18+
бонуси спорт и free bet
разнообразни пазари
мобилно приложение
4.0 rating
4.0
18+
добри оферти
опции за ранно изплащане
супер методи за транзакции
4.8 rating
4.8
18+
огромно разнообразие на пазари
най-много категории залози
разнообразние на първентсва
4.8 rating
4.8
18+

Как тестваме сайтове за залози онлайн?

Лист с тест
Най-добрите букмейкъри в България

Понеже знам, че си страдате за пунктовете, съм ви подготвил цяла статия с Еврофутбол алтернативи. Има редица фактори, които определят финалната преценка за това кои сайтове трябва да попаднат сред най-добрите букмейкъри в България.Ще видите, че всички критерии са обективно разпределени и обхващат всички елементи, които са важни за теб като играч. Освен това много е важно да има разнообразие от различни спортове, защото не всеки желае да залага само на футбол. Освен това тук ще намерите много добри и изпитани практики и кои букмейкъри с какво са най-добри или в кое са най-ненадеждни.

 1. Лицензиран ли е букмейкърът?
 2. Предлага ли много добри промоции
 3. Предлага ли разнообразие от спортове?
 4. Предлага ли добри коефициенти?
 5. Предлага ли разнообразие на залози?
 6. Предлага ли специали залози?
 7. Предлага ли застраховки на залозите?
 8. Предлага ли разнообразни начини за транзакции?

След като вече ви представихме основните си критерии е време да видиш и нашия списък с най-добрите букмейкъри в България. Някои от тях са регистрирани български фирми, а други са световни букмейкъри. Като стана дума нека да кажем, че няколко световни букмейкъри от години са легални у нас и в тях може да се правят супер сигурни залози. Те са реномирани в други държави и там са изградили името си, а в някакъв момент са решили, че България си заслужава и са взели лиценз у нас. Това са Bet365, Bwin, Betano, а в скоро време можем да очакваме и други. Ще обясним и с какво всеки един е специален, за да направиш правилния избор за себе си. Тук освен всичко горе ще разгледаме и разнообразие за видове спорт и най-важното – видове спортни залози.

Бет365 – сайт за залози

bet365 лого спортни залози

Един от най-реномираните букмейкъри в света просто няма как да не попадне тук. Bet365 спортни залози дават редица предимства като играч, които да компенсират иначе не чак толкова атрактивния начален бонус. Сред тях са: 

 • Изключително много възможности за залози на спортни събития, които не са налични другаде. Най-вече по отношение на хендикапите; 
 • Най-много възможности за гледане на спортни събития на живо. Особено важно ако предпочиташ да залагаш в реално време; 
 • Много индивидуални оферти, които важат и за други спортове, а не само за футбол. 

Сред предложенията в последната точка има някои предложения, които си струва да ти споменем: 

 • Гаранция при отказване на тенис – ако играчът срещу, който си заложил се откаже подари контузия твоят залог става печеливш; 
 • Ранно изплащане за футбол – когато отборът, на който си заложил поведе с два чисти гола, то селекцията ти се счита за печеливш ако е част от множествен залог, независимо от крайния резултат на срещата; 
 • Гаранция при смяна на играч – това е полезно ако си заложил даден играч да отбележи гол, например. Ако бъде изваден, ще получиш парите си обратно под формата на free bet. 

Коефициентите в Бет365 са добри, но далеч не са най-високите, които можеш да намериш. Все пак има други предимства, които компенсират това. 

Winbet – сайт за залози

winbet лого спортни залози

Силните страни на Winbet са много и неслучайно това е сред топ букмейкърите, които играчите у нас избират. Струва си да споменем само някои от най-отличителните предимства:

 • Високи коефициенти на множество пазари; 
 • Възможност да гледате прилично количество събития на живо; 
 • Голямо количество разплащателни методи; 
 • Бърза обработка на плащанията и процесите за верификация; 
 • Много добри актуални бонуси и подаръци към тях. 

Има дребни неща, които правят неприятно впечатление в Winbet, но те по никакъв начин не развалят цялостното отлично впечатление от букмейкъра: 

 • Понякога съпорт агентите не са на високо ниво и не дават точни отговори; 
 • Често не няма да можете да реализирате залог на живо заради бърза промяна на коефициентите; 
 • В други букмейкъри са налични опции за залози на живо като пазари преди те да се появят тук. Например, залог за гол/гол в дадена среща след като единият отбор е открил резултата. 

Палмс бет – сайт за залози

Palmsbet лого спортни залози

Palms Bet определено са букмейкър, който държи много добро ниво. Предлага ти добър начален бонус, но не най-високия такъв. Същото важи и за коефициентите. Има няколко ключови предимства, които правят Палмс бет добър избор: 

 • Високи лимити на залози – в други букмейкъри можеш да бъдеш ограничен в тавана си за единичен залог, но това рядко ще се случи тук; 
 • Чудесна ВИП програма с кешбек и индивидуално обслужване; 
 • Много атрактивни индивидуални бонуси за спортно презареждане с лесни условия за изпълнение. Важно е да знаеш, че те се базират на игралната ти история; 
 • Често има безплатни игри с прогноза на резултати, от които можеш да спечелиш free bet или парични награди. 

Разбира се, от другата страна на монетата са някои недостатъци, които сме длъжни да споделим с теб: 

 • Понякога при депозит системата няма да отчете направения от теб избор и ще трябва отново да потвърдиш дали искаш определен бонус или искаш да продължиш без промо оферта. Това е проблем ако бързаш да депозираш и да заложиш на живо; 
 • Има разлика между визуализирането на списъка от спортни събития на живо в мобилната и десктоп версията, като от компютър навигирането е доста неудобно; 
 • Обработката на залог на живо може да отнеме повече време отколкото при други букмейкъри. Това означава, че нещото, на което си заложил може да се е случило преди залогът ти да бъде обработен. 

Лицензирани букмейкъри в България – букмейкъри с лиценз у нас

Лицензирани букмейкъри България

Първото и най-важно нещо е легитимността и законността на букмейкъра. За да оперира един сайт за залози в България, то той трябва да има издаден лиценз от НАП за провеждане на хазартна дейност на територията на страната. По този начин вие като потребители сте защитени от българските (и европейските) правила и закони и може да сте спокойни, че вашите права ще бъдат зачетени. Ако обърнете внимание на нашите съвети за спортни залози онлайн ще разберете, че най-добре е да играете само лицензирани сайтове у нас.

Обикновено информацията за издадените лицензи се намира в долната част на сайта на всеки букмейкър. Там ще се види следната информация, ако става дума за букмейкъри с лиценз:

 • Номер на лиценза/лицензите; 
 • Дата на издаване; 
 • Фирма, която е носител на лиценза

Наличието на тази информация гарантира прозрачност и ви дава възможност бързо и лесно да направите справка дали е коректна. Има и друг лесен начин да разпознаете дали един букмейкър има лиценз. Всички сайтове за залози, които разчитат на своите лицензи, които са издадени най-често в офшорни зони на света ще трябва да бъдат достъпени през алтернативен (mirror) линк. Причината за това е, че поради липсата на лиценз от България няма как да се влезе в техните сайтове, защото те не искат да спазват регулаторния режим у нас. Всеки от тези сайтове за залози ще ви изиска онлайн верификация, която е задължителна за законните букмейкъри.

Промоции от най-добрите букмейкъри – сайтове за залози с бонуси

Снимка с надпис бонус и подаръци
Промоции от най-добрите букмейкъри
Бонус ПревъртанеКазиноПодарък към бонуса
100% до 200 лева6 пъти за 30 дниPalms betняма подарък
100% до 250 лева6 пъти за 30 дниСезамняма подарък
200% до 200 лева/
50% до 50 лева/
100% до 200 лева
4 пъти за 14 дниWinbet50% до 50 лева
100 % до 300 лева 5 пъти за 30 дниБетанодо 30 лева безплатен залог
100% до 100 лева1 път за 30 дниBet365няма подарък
100 % до 222 лева5 пъти за 30 дниBwinняма подарък

Наличието на добър бонус за спортни залози е много важен критерий за определяне на най-добрите букмейкъри в България. Когато избирате един бонус трябва да вземете предвид много фактори: 

 • Сумата на офертата – колко процента и до колко лева от вашия депозит ще обхване; 
 • Брой превъртания, които трябва да се направят на сумата на бонуса и депозита; 
 • Реалистичен ли е срокът, в който трябва да изпълните условията; 
 • Какъв е минималният коефициент, на който трябва да заложите; 
 • Има ли други специални ограничителни условия, с които трябва да се съобразите;
 • Бонус офертата има ли някакви специални условия за платежните методи, които вие предпочитате;
 • Бонусът изисква ли депозит, за да бъде активиран. 

Разбира се, има много други особености, на които трябва да обърнете внимание, но това са основните фактори, които биха наклонили везните в преценката ви за това дали една промо оферта е добра или не е.  

Коефициенти в най-добрите спортни сайтове

Стигаме до най-важното за вас като играчи – коефициентите на различните спортни събития и пазари. Разбира се, най-логично е да търсите най-високите коефициенти за дадения тип залог, който искате да направите, но е важно да имате предвид и няколко други фактора като разнообразието от пазари и опция за кеш аут при добри условия. Много често потребителите не отчитат важността на коефициентите, но те могат да имат голяма разлика за вас в дългосрочен план от гледна точка на печалбите, които реализирате. За вас ще следим и показваме сайтове за световното първенство по футбол 2022.

Спорт на живо в най-добрите спортни сайтове

Мач на живо през телефона

Друга много важна селекция, която винаги проверяваме когато селектираме най-добрите букмейкъри в България е тази за залози на спортни събития на живо. Тук сравняваме редица фактори, които е добре да имате предвид:

 • Нивото на коефициентите; 
 • Разнообразието от пазари; 
 • Количество спортни събития и спортове, които са достъпни; 
 • Опция за кеш аут и оферта за кеш аут; 
 • Време за обработка на залога;
 • Как промяната на коефициентите в реално време влияе на залога; 
 • Ранно затваряне на залога (налично при някои букмейкъри при определени условия). 

Всички тези неща са важни, защото много често имате възможност да заложите на спортно събитие, което следите на живо и имате добра идея за това как ще се развие то. За жалост много често опцията, на която искате да пуснете не е налична или пък е с лош коефициент и пропускате шанса си. 

От друга страна често се случва докато онлайн казиното обработва вашия залог даденият отбор или състезател да вкара гол/точка и да се окажете с празни ръце, защото сте искали да заложите именно това да се случи. Букмейкърите имат редица трикове в ръкава си, а ние умело ще ги отсеем, за да ти представим най-добрите в бранша. 

Минимален залог

Нещо, което отчитаме като важен фактор за вас е нивото на минимален залог, което трябва да направите. На места то може да бъде дори стотинки, докато други имат изискване за по-високи суми. Намираме това за важна тема, защото считаме, че всеки човек трябва да може да се забавлява със спортни залози. 

Нека предположим, че имате дребна сума по сметката си, която е останала от последния ви депозит. Или пък сте реализирали малка печалба от някой бонус без депозит. Не можете да изтеглите тези пари, нито пък имате желание да депозирате още. Всеки уважаващ се букмейкър би трябвало да ви даде възможност да разиграете сумата, колкото и малка да е тя. Гъвкавостта на букмейкърите по този въпрос не трябва да се пренебрегва. 

Създай залог

Всеки играч трябва да има възможност да правиш залозите, които иска. И когато не виждаш даден пазар истинските букмейкъри ще ви дадат възможност да направиш онлайн спортни залози България както вие си го представяте. Именно при тях е налична опцията “създай залог”. 

В търсенето ни най-добрите букмейкъри в България ние не само отчетохме наличието на тази опция, но и редица други неща, като: 

 • Колко гъвкав е букмейкъра на база на желанието ви да комбинирате залози; 
 • Каква е стойността на комбинираните коефициенти, която получавате; 
 • Колко на брой залози можете да комбинирате в рамките на един комбиниран фиш; 
 • Ще има ли оферта за кеш аут, ако нещата се развиват добре за вашия залог. 

За жалост много често ще видите букмейкър, който ви предлага опция за създай залог, но след като влезете в така наречения bet builder да не можете да комбинирате нещата, които искате в своя фиш. 

Cash out

Много важно да можеш да затвориете залога си предварително по време на протичане на спортното събитие. Това може да стане с цел затваряне на печалба когато нещата се развиват във ваша полза, но имате съмнение, че ще имате краен успех. От друга страна може да го използвате когато искате да намалиш своите загуби. 

За нашата обща оценка не е достатъчно букмейкърите само да дават тази опция, а и какви са нивата на кеш аут, които можете да ползвате. Има сайтове, които не дават тази възможност когато сте направили множествен залог. Много рядко ще я видите за залози, които са направени с опцията bet builder също. Вземаме под внимание всички фактори, но определено не сме фенове на сайтове за спортни залози, които не предлагат кеш аут опция. Какво е кеш аут при букмейкъри, как се изпозлва, кои предлагат най-добрият ѝ вариант, ще разберете при нас.

Приложение

Наличието на удобна възможност за залагане от телефона също е приоритет, който вземаме предвид. Пишем “отличен” на всички букмейкъри, които ти дават възможност да играеш през специално мобилно приложение, но и тези с добре оптимизирана мобилна версия заслужават насърчаване. 

В 21-ви век е просто немислимо да не предлагаш удобен вариант за притежателите на мобилни устройства. Това, което гледаме като основни точки: 

 • Дали мобилното приложение/версия предлага пълната си функционалност; 
 • Дали всички бонуси и методи за депозит са налични от телефона; 
 • Дали самото приложение/мобилна версия са направени с добър дизайн и лесни за навигиране като потребител. 

Депозит 

Депозит
Депозит

Искрено вярваме, че ти трябва да има на разположение много опции за депозит и теглене от спортни залози, които не се ограничават само до познатите традиционни такива. Винаги се радваме когато букмейкърите дават възможност да ползвате алтернативни начини за депозит, които са български или са специални за българските потребители като: 

 • А1 депозит – да можете да заредите сметката си за спортни залози чрез телекома и след това задължението да бъде в месечната ви сметка към оператора; 
 • Букмейкър депозит с Cashterminal – мрежа от платежни устройства в цялата страна, която ви позволява да депозирате пари в брой бързо и лесно; 
 • Revolut депозит в букмейкър – популярен алтернативен метод на всички дебитни и кредитни карти, които по традиция се предлагат като водеща опция;
 • Букмейкър депозит чрез Кештерминал – устройствата са вече познати на всички, а букмейкърите вече са си поставили иконките още на загалвния екран.

Много е важно методите за депозит, които един букмейкър предлага да не: 

 • Ограничават правото ви да ползвате бонуси; 
 • Да нямат допълнителни такси от страна на букмейкъра; 
 • Да позволяват да ползвате парите си веднага без да се налага да чакате. 

Букмейкъри с минимален депозит

Хората постоянно търсят някаква супер яка оферта, която да не изисва депозит или минимален депозит. Като говорим за букмейкъри с минимален депозит мога да ви уверя, че всичките са с един и същ – 10 лева. За който и бонус да се решите от таблицата по-горе или ако просто сте решили да играете в даден букмейкър – минималният депозит ще ви бъде 10 лева.

Теглене

Другата страна на монетата са методите за теглене. Считаме за много важно да има възможност да получите парите в удобен за вас формат. Именно заради това за нас най-добрите букмейкъри в България са тези, които предлагат опция да получите парите си в брой.  

Това може да се случи, ако заявите теглене на каса на EasyPay или FastPay. Двата платежи оператора ви дават добри дневни лимити, а цялата процедура е доста лесна и опростена. Отвъд този критерии, за нас е важно да ви препоръчаме онлайн сайтове за залози, които: 

 • Имат ниска граница за сума за минимално теглене и висока за максимално; 
 • Ще обработят плащането ти бързо и сигурно; 
 • Няма да ви начисляват допълнителни такси за теглене; 
 • Нямат история на проблеми и оплаквания от потребители за изплащане на печалбите. 

Най-добрите букмейкъри – нови букмейкъри

Нови букмейкъри България

Най-новият букмейкър у нас е Бетмаркет, който почна своята онлайн дейност през декември миналата година. Бетмаркет мнения още няма, тъй катое много рано. Това, което виждаме е, че най-добре е разработена бинго категорията. Наистина се надяваме спорта и казиното да са също на ниво.

Sportingwin, придобил лизенз в края на юли 2022. Никой още нищо не може да каже за него – сайтът в момента е на български, но наполовина. Все още го разработват и превеждат. За сега, докато не го тестваме и не знам как стоят нещата с новия букмейкър Sportingwin, моля да изчакате с играта в него.

Тук трябва да кажа, че сред нови букмейкъри се нареждат и 8888 и Betway. И двата нови букмейкъра си спечелиха наистина много негативни мнения и не препоръчваме на никого да играе в тях. От 8888 се прославиха с втора верификация, която е само при хора, спечелили големи суми. Тя е при хора, които са изплащали няколко пъти и след това при изплащане на голяма сума я бавят много време – към два месеца или не я изплащат.

Betway пък не само в Европа, а и в България имаха проблеми с разплащането с банкови карти и само като чуя такова нещо – съвсем не желая да депозирам там.

В списъка на нови букмейкъри са Инбет и Alphawin, за които не може да се каже, че са много добри, но не и лоши. Специално Alphawin е почти неизвестно и тепърва ще си създава име.

Разбира се, че сред най-добрите букмейкъри могат да се наредят и новите. Примерно Бетано и Сезам са от горе-долу година у нас, те наистина са нови букмейкъри, но вече си изградиха доста добро име и вече можем със сигурност да ви препоръчаме да играете в тях, защото са сигурни и надеждни.

Ето нашите ревюта след тестовете на супер букмейкърите Бетано и Сезам.

Бетано

bet365 лого спортни залози

От изброените до момента букмейкъри, Бетано и Winbet са тези, които ви дават начален бонус за спортни залози в най-голям размер. Любопитна е опцията да поискаш от букмейкъра да създаде опция за залог по твоя заявка (имат отделен bet builder). 

Може да ви направи много добро впечатление, че практиката от bet365 за ранно изплащане тук дори е доразвита за повече спортове с различен брой точки. Друго общо е, че освен bet365 тук е единственото друго място, което е инвестирало в мобилно приложение за твое удобство. 

Освен всички предимства на Bet365, Betano ти дава възможност да ползваш разнообразието от платежни методи, които ти дават българските сайтове за залози и е единственото, в което можеш да правиш Revolut депозит. 

Сезам

Sesame лого спортни залози

Бихме ви казали, че Сесам е златната среда на букмейкърите. Предала добри коефициенти, разнообразни методи за плащане и теглене, отличен съпорт и страхотен сайт, който е много добре оптимизира за мобилни устройства. 

Началният бонус за спортни залози също е на прилично ниво, но си струва да споменем за актуалните спортни промо оферти, които едва ли ще видиш някъде другаде. Такава, например, в момента е опцията за 50 лева бонус при залог на Euro U19. Със сигурност ще ви направи добро впечатление, че промоциите са винаги актуални и атрактивни. 

Най-добрите букмейкъри в България – обобщение

В България имаме сравнително малко букмейкъри и по тази причина си знаем кои са най-добрите. Ако все пак ви се иска да опитате късмета си в някой нов, то съветът ми е винаги да бъде законнен в България. Това е първата предпоставка за печелене от спортни залози. След това вече всичко зависи от вашите предпочитания за игра с или без бонус, дали има различни опции за залог и т.н.

Често задавани въпроси

Кои са най-добрите сайтове за залози у нас?

В тази статия сме тествали и писали за най-добрите сайтове за залози у нас.

Кои са най-добрите букмейкъри у нас?

Тук ще намерите най-добрите букмейри у нас.

Кои са лицензирани букмейкъри в България?

В момента има 11 легални букмейкъра в България. Можете да ги познаете по това, че за да се влезе на техния сайт НЕ трябват огледални линкове.

Предлагат ли букмейкърите в България хубави промоции?

Да, ние сме тествали и определелили промоциите, които си залсужават и имат много ниски условия за превъртане, а това означава и по-големи шансове за печалба.

Има ли нови букмейкъри в България?

Да, има нови букмейкъри, но винаги трябва да внимавате те да притежават лиценз.